Χυλοπίτα (κι), βιολογικό

Βιολογικά ζυμαρικά από βιοδυναμικό αλεύρι ολικής.

Το αλεύρι αυτό προκύπτει από αλεσμένο σε πετρόμυλο βιοδυναμικό σιτάρι triticum dicoccum (emmer) που καλλιεργείται στην εδώ και 3 γενιές γη  μας στην Αγία Τριάδα στη Θεσσαλία. Τυπικό ελληνικό ζυμαρικό που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό χωρίς την προσθήκη αυγών. Χρησιμοποιείται αντί για το ρύζι σε σούπες, βραστά, μαγειρευτά ή για να συνοδεύσει κρεατικά. Ο συνηθέστερος και απλούστερος τρόπος σερβιρίσματος είναι μαγειρεμένο μόνο του σε σούπα και σερβιρισμένο ζεστό με μικρά κομμάτια βουτύρου και/ή τυριού φέτας. Συσκευασία : σακκούλι 250 gr.

Hylopita (ki), organic

Organic pasta from biodynamic wholemeal stonemilled flour.

Organic pasta from biodynamic wholemeal stonemilled flour of biodynamic triticum dicoccum (emmer) wheat grown in our land of three generations in Thessaly, Central Greece.  A typical Greek pasta product, made with flour and water, without the addition of eggs. It is used in the position of rice in soups, casseroles, stews, or to accompany meat dishes. The commonest and easiest dish is, cooked on its own in a soup and served hot with small pieces of butter and/or feta cheese.  Currently packed in : 250 gr bags.