Τραχανάς γλυκός ή ξινός, βιολογικός

Από βιολογικό – βιοδυναμικό αλεύρι ολικής άλεσης και βιολογικό γάλα ή βιολογικό γιαούρτι.

Βιολογικός τραχανάς από βιολογικό – βιοδυναμικό αλεύρι ολικής triticum dicoccum. Το αλεύρι προέρχεται από πετροαλεσμένο βιολογικό – βιοδυναμικό σιτάρι triticum dicoccum που καλλιεργείται στην εδώ και 3 γενιές γη μας στην Αγία Τριάδα στη Θεσσαλία. Χαρακτηριστικό ελληνικό προϊόν, πολύ υγιεινό και θρεπτικό, παρασκευάζεται με την ανάμιξη του αλευριού μας και βιολογικού γάλατος (γλυκός τραχανάς) ή βιολογικού γιαουρτιού (ξινός τραχανάς). Στις διάφορες μαγειρικές παραλλαγές του  ο τραχανάς μπορεί να σερβιριστεί στο πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο. Ο τραχανάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ρύζι ή ζυμαρικά σε σούπες, βραστά, μαγειρευτά, για παρασκευή τραχανότο όπως το ριζότο, επίσης σαν γέμιση σε πίτες και σε σαλάτες. Ο συνηθέστερος και απλούστερος τρόπος είναι μαγειρεμένος μόνος του σε σούπα που σερβίρεται ζεστή με μικρά κομμάτια βουτύρου και/ή τυριού φέτας. Συσκευασία : 250 gr.

Trachanas sweet or sour, organic

With own biodynamic wholemeal flour and organic milk or organic Greek yogurt.

Organic trachanas from biodynamic triticum dicoccum wholemeal flour.  The flour originates from our stonemilled biodynamic triticum dicoccum wheat grown in our land of three generations in Thessaly, Central Greece.  A typical Greek product, very healthy and nutritious, trachanas is made by the mixing of our flour with organic milk (sweet trachanas) or organic Greek yogurt (sour trachanas). In its cooking variations trachanas can be eaten for breakfast, lunch or dinner. Trachanas is used in the position of rice or pasta in soups, casseroles, stews, trachanoto as per risotto; it is also used as a pie filling and in salads. The commonest and easiest dish is, cooked on its own in a soup and served hot with small pieces of butter and/or feta cheese.  Packed in : 250 gr.