Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΣΑΙ
Υλικά
Για το κέικ:
1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
3 κούπες τριμμένα καρότα The Trinity Farm
1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Βάλτε στο μπολ του μίξερ τα 11 πρώτα υλικά. Χτυπήστε τα 4′ στη μεσαία ταχύτητα, ν’ αφρατέψουν.
Σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε κι ανακατέψτε μ’ ένα ξύλινο κουτάλι τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια. Αδειάστε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με διάμετρο 25 εκ., και ψήστε το στους 175 βαθμούς Κελσίου για 60′ ή έως ότου, βυθίζοντας μέσα σ’ αυτό μια ξύλινη φουρκέτα, η φουρκέτα βγαίνει καθαρή.
Αναποδογυρίστε το κι αφήστε το να κρυώσει επάνω σε σχάρα. Στολίστε το με κομμάτια από ρετσέλι καρότο ή κολοκύθι. Περιχύστε το με γλάσο πορτοκαλιού.
You can change and add more widgets with Elementor Page Builder, this Recipe page is just a simple example 🙂