0

Your Cart

No products in the cart.
Trinity Farm

Περιοδικό Gourmet

Γράφει η Αγλαϊα Κρεμέζη

Όταν άνοιξα τα πάνινα, εξαιρετικά καλαίσθητα σακούλια με τα ρεβίθια βιολογικής καλλιέργειας από τη Θεσσαλία, ξαφνιάστηκα. Τα μικρούτσικα καλοσχηματισμένα ρεβίθια ήταν πολύ πιο διαφορετικά από εκείνα που έχουμε συνηθίσει να αγοράζουμε και στην πλειονότητά τους είναι εισαγωγής, από χώρες Ασίας ή της νότιας Αμερικής. Ο άντρας μου ο Κώστας, όμως, που μεγάλωσε στο Βόλο, δεν παραξενεύτηκε καθόλου και είπε πως τα θυμόταν τα ντόπια αυτά ρεβίθια, από τα παιδικά του χρόνια.

Ακολουθώντας και τις οδηγίες που έχει από έξω η καρτέλα στη συσκευασία, μούσκεψα αποβραδίς, έβρασα το πρωί τα ρεβίθια μερικά λεπτά και κατόπιν τα στράγγισα, τα έτριψα για να φύγουν τα πολλά φλούδια και τα έριξα σε μεγάλη λεκάνη με νερό. Τα φλούδια ανέβηκαν στην επιφάνεια και τα πέταξα. Στράγγισα μετά τα ρεβίθια και τα μαγείρεψα με μπόλικο ελαιόλαδο, κρεμμύδι, μπούκοβο, λεμόνι και κλωνάρια φασκόμηλο. Η γεύση της ρεβιθάδας ήταν τόσο ξεχωριστή και αλλιώτικη απ’ ότι είχα συνηθίσει μέχρι τώρα, που ενθουσιασμένη χάρισα μία σακούλα ρεβίθια σε μία φίλη, για να τα δοκιμάσει και αυτή, και τώρα που μου τελειώνουν το έχω μετανοιώσει….

Οι αδερφές Τσιαντή που αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα πατρικά τους χωράφια στη Θεσσαλία και να καλλιεργήσουν βιολογικά αυτά τα υπέροχα ρεβίθια, ελπίζω να γίνουν παράδειγμα και για άλλους αγρότες της εύφορης  Θεσσαλικής γης. Δεν έχει νόημα πλέον να καταναλώνουμε το πολύτιμο νερό της περιοχής σε βαμβάκι ή άλλες μαζικές καλλιέργειες που δεν έχουν αγοραστές. Αν γυρίσουμε πίσω στα παραδοσιακά, εξαιρετικής ποιότητας φαγώσιμα, θα έχουμε απλώς οικονομικά οφέλη, αλλά και πραγματική ικανοποίηση για τα νόστιμα προϊόντα που θα παράγουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Work

You May Also Like

×