0

Your Cart

No products in the cart.
Trinity Farm

Μέρες Γαστρονομίας και όχι μόνο ως την Κυριακή στο Μουσείο Μπενάκη

Η Αλεξάνδρα Τσιαντή σπούδασε και εργάστηκε στο παρελθόν ως χημική μηχανικός. Το 2000 επέστρεψε στη γενέτειρά της την Λάρισα. Το 2005 αποφάσισε να ασχοληθεί με την αδερφή της με τις οικογενειακές αγροτικές εκτάσεις. Αυτή τη στιγμή διατηρεί 400 στρέμματα στα οποία καλλιεργεί δημητριακά, όσπρια και κηπευτικά,  με βιοδυναμική καλλιέργεια δημητριακά, (μια μέθοδο βιολογικής καλλιέργειας που βασίζεται σε έργο του γερμανού φιλόσοφού Ρούντολφ Στάινερ και στηρίζεται στην αλληλεπίδραση γης, φυτών και ζώων ως κομμάτια ενός ενιαίου συστήματος για την αειφορία της καλλιέργειας). «Π.χ. η κοπριά που είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια των δημητριακών, προέρχεται από ζώα που διατηρούμε στην ίδια έκταση» λέει στο «Βήμα». «Έχουμε καταφέρει να πουλάμε τα προϊόντα μας χωρίς μεσάζοντες σε καταστήματα βιολογικών ειδών και ιδιώτες. Αν και η συγκυρία δεν είναι η καλύτερη δε θα το άλλαζα με τίποτα».
Η κυρία Tριάντη της εταιρίας Trinity Farm  είναι μία από τους είκοσι συνολικά παραγωγούς που θα βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς για τις μέρες γαστρονομίας που θα διαρκέσουν ως την Κυριακή.  Και δεν θα είναι μόνοι καθώς οι διοργανωτές σκοπεύουν να προσφέρουν σε όσους φθάσουν στην οδό Πειραιώς μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον χώρο του φαγητού. Η διοργάνωση απευθύνεται τόσο στον ειδικό όσο και σε εκείνον που θα βρεθεί εκεί προκειμένου να διασκεδάσει.
«Κοινό χαρακτηριστικό των 20 παραγωγών που συμμετέχουν είναι ότι αποτελούν κατά βάση μικρούς παραγωγούς που συνδύασαν το μεράκι τους με την πρωτοβουλία και κατάφεραν να προωθήσουν   τα προϊόντα τους σε στοχευμένες αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πως μπορείς να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις όπως η σημερινή συγκυρία» λέει ο κ. Γιάννης Γουρτζέλας ιδρυτής της εταιρίας Reason που διοργανώνει την έκθεση η οποία είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής και έχει ως επιστημονικό σύμβουλο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Στα πρότυπα της εποχής όπου περισσότερο από μια επιστήμη ή τεχνική συνδυάζονται με άλλες στις Mέρες Γαστρονομίας θα υπάρχουν δρώμενα που συνδυάζουν το φαγητό, το ντιζάιν, το foodblogging κλπ. «Αυτό δεν έχει να κάνει με επικοινωνιακή διάσταση αλλά προκειμένου να αναδείξουμε και την ίδια τη φύση του φαγητό ως διαχρονικό στοιχείο πολιτισμού» λέει από την πλευρά της η κυρία Μαριάννα Κονιτοπούλου από το Μεσογειακό Παντοπωλείο Διατροφής.
«Όπως  οι τέχνες και επιστήμες εξελίσσονται, το ίδιο συμβαίνει και με το φαγητό. Εξελίσσεται, την ίδια ώρα πρέπει να κρατάς κάποιες παραδοσιακές αξίες και αρχές προκειμένου να πετύχεις αυτό που θες. Εξίσου σημαντικό είναι να δείξουμε και να προβάλλουμε και την έννοια του συνεργατισμού» λέει ο κ. Γουρτζέλας. «Οι παραγωγοί, οι σχεδιαστές εστιατορίων, οι σεφ και γενικά όλοι όσοι συμμετέχουν στις Μέρες Γαστρονομίας, πέτυχαν και επειδή ήξεραν τους τρόπους για να συνεργαστούν».
 
Ώρες λειτουργίας 10:00-23:00
 Εισιτήρια / Προπώληση
Εισιτήρια μπορείτε να προμηθεύεστε από το ταμείο του Μουσείου Μπενάκη – Πειραιώς 138 στην τιμή των 10€.
Γενική Είσοδος: 10€
Άνεργοι-Φοιτητές : 8€ (απαραίτητη επίδειξη σχετικής κάρτας)
ΑμΕΑ & Παιδιά κάτω των 12 ετών : Δωρεάν
Εισιτήριο τριήμερου: 20€
Προπώληση εισιτηρίων www.viva.gr για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων στην τιμή των 8€ και εν συνεχεία στην τιμή των 10€.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Work

You May Also Like

×