0

Your Cart

No products in the cart.
Trinity Farm

Το ωραιότερο κέικ καρότου με τα καταπληκτικά και γευστικά καρότα από τη φάρμα σας !!!

Ευχαριστούμε πολύ !!!

Ν. Μ. 16/5/2015

Συνταγή Από τον Μάνο Βινιχάκη στην εκπομπή ChefonAir

Εκτέλεση από  N.M.  

YΛΙΚΑ  

Για το κέικ:

  • 4 φλ. τριμμένο καρότο The Trinity Farm
  • ½ φλ. σταφίδα ξανθή
  • ½ φλ. καρύδια 
  • 1 + ¾ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. ηλιέλαιο
  • 2 φλ. αλεύρι μαλακό (ή για όλες τις χρήσεις αλλά θα συμπληρώσουμε ½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ και ¼  κ.γ. σόδα επιπλέον)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 βανίλιες

 Για το γλάσο : 175 γρ. βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη άχνη 200 γρ. τυρί κρέμα 1 κ.γλ. βανίλια σιρόπι ή 1 βανιλίνη.  

Πρέπει να είναι όλα παγωμένα από το ψυγείο. Εγώ χρησιμοποίησα ακριβώς τη μισή ποσότητα για μια φόρμα στρογγυλή του κέϊκ με τρύπα στη μέση.  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το τριμμένο καρότο (γίνεται καταπληκτικά στο multi αλλά μπορούμε να το κάνουμε και στο μπλέντερ αν θέλουμε), στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαύρη ζάχαρη, τα καρύδια κοπανισμένα ελαφρά, τις σταφίδες, το ηλιέλαιο, τα τέσσερα αβγά ελαφρά χτυπημένα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το χέρι (δεν χρειάζεται μίξερ) προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε αντοκολλητικό ταψί αλλιώς βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς. ΜΥΣΤΙΚΟ: Το πρώτο 20λεπτο ξεσκέπαστο και την υπόλοιπη ώρα σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.  

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εκτός ψυγείου και εντωμεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζουμε και χτυπάμε σε μπλέντερ ή στο multi ή με μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο.  Αδειάζουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το στρώνουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα.

Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγο τριμμένο καρότο ή τριμμένο καρύδι και βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, μιας και το κέικ τρώγεται πολύ καλύτερα κρύο.  

Γίνεται καταπληκτικά αφράτο και υγρό, δεν λασπώνει και τρώγεται μετά μανίας !!  

Καλή επιτυχία !  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Work

You May Also Like

×