0

Your Cart

No products in the cart.
Trinity Farm

Παρασκευή ψωμιού με υγιεινό βιοδυναμικό αλεύρι. Μάθημα 1. Δείτε το βίντεο εδώ (πατήστε aleka2).

Making bread with healthy biodynamic flour. Lesson 1. See the video here (klick on aleka2).

aleka2

Τρίτη γενιά μιας αγροτικής οικογένειας, είμαστε το 1ο ελληνικό βιοδυναμικό αγρόκτημα πιστοποιημένο για ετήσιες καλλιέργειες από τη Demeter International. Η προώθηση της συνειδητότητας για την ευζωία και την υγιεινή διαβίωση αποτελεί έναν από τους πυλώνες της ύπαρξης και λειτουργίας της φάρμας μας. Η διατροφή με υγιεινά βιοδυναμικά προϊόντα είναι σημαντικό στοιχείο αυτής της προσέγγισης, καθώς και η απελευθέρωση από τους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας όπως μόνο η επαφή με τη φύση, τα ζώα του αγροκτήματος και η ελαφριά χειρωνακτική αγροτική εργασία μπορούν να προσφέρουν. Ο συνδυασμός με δραστηριότητες στον καθαρό αέρα, που μπορούν ενδεικτικά να περιλαμβάνουν περιπάτους, άσκηση και/ή γιόγκα, σεμινάρια σε όλα τα πεδία που αφορούν ευεξία, θα είναι η δική μας συνεισφορά στην αφύπνιση ατόμων όλων των ηλικιών προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στους νέους ανθρώπους και ειδικά τα παιδιά, έτσι δημιουργήσαμε έναν μικρό πειραματικό κήπο ώστε οι μικροί μας φίλοι να μπορούν να διασκεδάσουν μαθαίνοντας ταυτόχρονα.

Είχαμε επισκέψεις, μεταξύ των οποίων Γαλλίδες εθελόντριες, φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ομάδες τουριστών για περιήγηση στο κτήμα μας και γεύμα με τα βιοδυναμικά προϊόντα μας.

Η πιο πρόσφατη δραστηριότητά μας ήταν η 1η μας Farm Open Day την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.  Με είσοδο ελεύθερη, υποδεχτήκαμε επισκέπτες όλων των ηλικιών: νέους ανθρώπους, οικογένειες με παιδιά, μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα μόνα τους ή ζευγάρια. Μετά από το ρόφημα καλωσορίσματος που κεράσαμε μαζί με σταφιδόψωμο για τους μεγάλους και φρεσκοψημένες τηγανίτες για τα παιδιά, όλα με το υγιεινό βιοδυναμικό αλεύρι μας, εθελοντές όλων των ηλικιών διασκέδασαν με μια διαδραστική εμπειρία-μάθημα παρασκευής εύκολου ψωμιού, επίσης με το βιοδυναμικό αλεύρι μας.  Ξεκινώντας με ένα εύκολο ψωμί, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα απομυθοποιήσουν αυτά που παραδοσιακά θεωρούνται δύσκολα και χρονοβόρα. Σταδιακά θα αυξηθεί το ενδιαφέρον και η συμμετοχή τους και θα συνηθίσουν υγιεινές, ξεχασμένες γεύσεις ώστε βήμα-βήμα να ετοιμαστούν για πιο σύνθετες, πάντα όμως εύκολες και γρήγορες, συνταγές, όλες με υγιεινές πρώτες ύλες. Τότε, η υγιεινή μαγειρική και διατροφή θα ενσωματωθεί στην καθημερινή τους ζωή.

Οσο ψήνονταν τα ψωμιά, περιηγηθήκαμε στο αγρόκτημα με τις καλλιέργειες και τα ζώα με ταυτόχρονη ενημέρωση για την βιοδυναμική γεωργία που εφαρμόζουμε. Τέλος, επιστρέφοντας στις εγκαταστάσεις, οι επισκέπτες έμαθαν για τον μετασυλλεκτικό χειρισμό των προϊόντων, τον πετρόμυλο, δοκίμασαν τα ζεστά ψωμιά που μόλις είχαν ξεφουρνιστεί σερβιρισμένα μαζί με σπιτική τραχανόσουπα φτιαγμένη με τον βιολογικό μας τραχανά, και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους υγιεινά προϊόντα που αγόρασαν από το μικρό μας κατάστημα επιτόπου.

Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ επίσης με δραστηριότητες σχεδιασμένες ειδικά για αυτά με κορυφαίες στιγμές αυτές κοντά στα ζώα του αγροκτήματος.

Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τις μηνιαίες Farm Open Days, συμπληρωματικά με τις δραστηριότητες ευζωίας που αναφέρθηκαν παραπάνω.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

The 3rd generation of a farming family, we are the 1st Greek Demeter certified biodynamic farm for annual crops. Promoting wellness awareness and healthy living is one of our key operational considerations. Nutrition with healthy biodynamic food is an important aspect to this approach, as does stress release provided by contact with nature, the farm animals and light farm work involvement. Combining this with open air activities that may include, and not exhausted to, walks,  exercise and/or yoga,  seminars on all wellness aspects, will be our contribution to the awakening of people of all ages towards a better life. Particular emphasis we place on young people and especially the children; to this extent we have created a small experimental garden for our little friends to enjoy and learn.

We have had visitors, including French volunteers, students from Greece and abroad, tourist groups for farm tours and lunch with our biodynamic products.

Our most recent activity was our 1st Open Day on Sunday 5.3.2017.  With free entry, we hosted visitors of all ages: young people, families with children, retired people both single and couples. After a welcome drink served with raisin cake for the adults and pancakes made-on-the-spot for the children, all with our healthy biodynamic flour, volunteers of all ages had a hands-on experience of learning to make a fast, easy and tasty bread again with our biodynamic flour. Starting with an easy to make bread, it is our belief, that people will slowly get more involved and eventually become accustomed to healthy, forgotten  tastes, and step-by-step prepare for more advanced, yet fast and easy, recipes; all with healthy raw materials. Then realization of healthy cooking and eating will form part of their everyday life.

While the breads were in the oven for baking, we had a farm tour to the crops and animals and a simultaneous introduction into our biodynamic farm operation. Finally, upon return to the premises, visitors had the opportunity to learn about our post-harvest handling of the products, see our stonemill, taste the warm breads served with our homemade organic trachanas* soup, and leave carrying healthy products that they purchased from our little farm shop.

Children had a great time too with activities especially prepared for them and spending time with the farm animals.

It is our intention to establish a once-monthly Farm Open Day in addition to the inclusion of wellness activities as mentioned above.

* trachanas, is a traditional very nutritious Greek pasta.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Work

You May Also Like

×