0

Your Cart

No products in the cart.
Trinity Farm

Παρασκευή ψωμιού με υγιεινό βιοδυναμικό αλεύρι. Μάθημα 1. Δείτε το βίντεο εδώ (πατήστε aleka2).

Making bread with healthy biodynamic flour. Lesson 1. See the video here (klick on aleka2).

aleka2

Τρίτη γενιά μιας αγροτικής οικογένειας, είμαστε το 1ο ελληνικό βιοδυναμικό αγρόκτημα πιστοποιημένο για ετήσιες καλλιέργειες από τη Demeter International. Η προώθηση της συνειδητότητας για την ευζωία και την υγιεινή διαβίωση αποτελεί έναν από τους πυλώνες της ύπαρξης και λειτουργίας της φάρμας μας. Η διατροφή με υγιεινά βιοδυναμικά προϊόντα είναι σημαντικό στοιχείο αυτής της προσέγγισης, καθώς και η απελευθέρωση από τους στρεσσογόνους παράγοντες της καθημερινότητας όπως μόνο η επαφή με τη φύση, τα ζώα του αγροκτήματος και η ελαφριά χειρωνακτική αγροτική εργασία μπορούν να προσφέρουν. Ο συνδυασμός με δραστηριότητες στον καθαρό αέρα, που μπορούν ενδεικτικά να περιλαμβάνουν περιπάτους, άσκηση και/ή γιόγκα, σεμινάρια σε όλα τα πεδία που αφορούν ευεξία, θα είναι η δική μας συνεισφορά στην αφύπνιση ατόμων όλων των ηλικιών προς μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στους νέους ανθρώπους και ειδικά τα παιδιά, έτσι δημιουργήσαμε έναν μικρό πειραματικό κήπο ώστε οι μικροί μας φίλοι να μπορούν να διασκεδάσουν μαθαίνοντας ταυτόχρονα.

Είχαμε επισκέψεις, μεταξύ των οποίων Γαλλίδες εθελόντριες, φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ομάδες τουριστών για περιήγηση στο κτήμα μας και γεύμα με τα βιοδυναμικά προϊόντα μας.

Η πιο πρόσφατη δραστηριότητά μας ήταν η 1η μας Farm Open Day την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.  Με είσοδο ελεύθερη, υποδεχτήκαμε επισκέπτες όλων των ηλικιών: νέους ανθρώπους, οικογένειες με παιδιά, μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα μόνα τους ή ζευγάρια. Μετά από το ρόφημα καλωσορίσματος που κεράσαμε μαζί με σταφιδόψωμο για τους μεγάλους και φρεσκοψημμένες τηγανίτες για τα παιδιά, όλα με το υγιεινό βιοδυναμικό αλεύρι μας, εθελοντές όλων των ηλικιών διασκέδασαν με μια διαδραστική εμπειρία-μάθημα παρασκευής εύκολου ψωμιού, επίσης με το βιοδυναμικό αλεύρι μας.  Ξεκινώντας με ένα εύκολο ψωμί, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα απομυθοποιήσουν αυτά που παραδοσιακά θεωρούνται δύσκολα και χρονοβόρα. Σταδιακά θα αυξηθεί το ενδιαφέρον και η συμμετοχή τους και θα συνηθίσουν υγιεινές, ξεχασμένες γεύσεις ώστε βήμα-βήμα να ετοιμαστούν για πιο σύνθετες, πάντα όμως εύκολες και γρήγορες, συνταγές, όλες με υγιεινές πρώτες ύλες. Τότε, η υγιεινή μαγειρική και διατροφή θα ενσωματωθεί στην καθημερινή τους ζωή.

Οσο ψήνονταν τα ψωμιά, περιηγηθήκαμε στο αγρόκτημα με τις καλλιέργειες και τα ζώα με ταυτόχρονη ενημέρωση για την βιοδυναμική γεωργία που εφαρμόζουμε. Τέλος, επιστρέφοντας στις εγκαταστάσεις, οι επισκέπτες έμαθαν για τον μετασυλλεκτικό χειρισμό των προϊόντων, τον πετρόμυλο, δοκίμασαν τα ζεστά ψωμιά που μόλις είχαν ξεφουρνιστεί σερβιρισμένα μαζί με σπιτική τραχανόσουπα φτιαγμένη με τον βιολογικό μας τραχανά, και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους υγιεινά προϊόντα που αγόρασαν από το μικρό μας κατάστημα επιτόπου.

Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ επίσης με δραστηριότητες σχεδιασμένες ειδικά για αυτά με κορυφαίες στιγμές αυτές κοντά στα ζώα του αγροκτήματος.

Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τις μηνιαίες Farm Open Days, συμπληρωματικά με τις δραστηριότητες ευζωίας που αναφέρθηκαν παραπάνω.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Awesome Work

You May Also Like

×